Hittitreeni laiskoille ja krapulaisille

High Interval BodyPump Pilates, Cross Train Spinning with Maximum Weight Loss, Fat Burner Piloxing, Combat Army Functional Ballét, Sweat-Like-A-Fat-Pig MultiTonal Training…
..Ja mitä näitä vanhanaikaisia ja vaivalloisia tapoja nyt onkaan saavuttaa kehon ja mielen hallinta.
Mutta unohdappa hetkeksi ne! Sillä nyt on koittanut uusi aika kaikkien treenaajien iloksi: olemme keksineet tilalle paljon vaivattomampia, paljon nautinnollisempia, suorittajalleen paljon armollisempia, lempeämpiä ja terapeuttisempia liikuntamuotoja, joita itse harrastamme, ja jotka ammentavat – mistäs muualtakaan – kuin antiikin Rooman korkeakulttuurista:
Esittelemme ne tässä vaativuusjärjestyksessä, vaativimmasta helpoimpaan:
1 Karkkijumppa
Harjoitetta varten tarvitset vähintään puolen kilon pussillisen lempi-irtokarkkejasi. Pidempää treenirupeamaa varten varaudu kilon pussilla. Pukeudu vatsan seudulta mahdollisimman antavaan asusteeseen. Valitse maksimissaan kaksi lihaskuntoliikettä, jotka haluat suorittaa. Myös yksi liike riittää mainiosti. Kaada namut kulhoon ja aseta kulho mahdollisimman lähelle kehoasi. Aloita treeni. Suorita valitsemasi liike, esimerkiksi istumaannousu, kurottamalla kohti karkkikulhoa. Nappaa karkki hampaiden väliin jokaisen ponnistuksen jälkeen. Muistathan että tässä treenissä on olennaista kuunnella oman kehon viestejä: voit ottaa karkin aina, kun  siltä tuntuu, ja levätä aina, kun siltä tuntuu. Lopeta treeni välittömästi, mikäli tunnet vähäisiäkin rasituksen merkkejä. Siirry treenin jälkeen sohvalle makaamaan, aseta kulho vatsasi päälle. Nauti loput namuset vikkelään toipuaksesi treenistä ja pitääksesi hiilihydraattitasapainon kohdillaan.
2 Luontokävely krapulaisille.
Monet meistä sairastuvat joskus tahtomattaan tautiin nimeltä krapula. Paras treeni tähän viattoman irtioton jälkeiseen salakavalaan sairaudentilaan on tietenkin rauhallinen luontokävely sallivassa ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Vertaistuki samassa tilassa olevien kanssa on ehdottoman tärkeää. Lapsia ei missään tapauksessa kannata laskea mukaan lenkille, sillä heidän ilonsa ja energiansa sekä mahdolliset kiusalliset kysymyksensä saattavat turhaan uuvuttaa vakavammin sairastunutta.
Reitin valintaan kannattaa kiinnittää erityishuomiota: osan reitistä tulee kulkea rehellisesti luonnon ääressä, jotta saat nauttia puiden hyväksyvästä huminasta sekä luonnon pieneläinten säälivän sympaattisesta katseesta. Loppua kohti reitin tulisi kääntyä kohti kaupunkimaisempia ympäristöjä, josta treenaaja voi löytää ravintoa treenin onnistumisen kannalta tuikitärkeää suolatankkausta varten, esimerkiksi jättilihiksiä, porilaisia, hot dogeja tai makkaraperunoita. Myös kebab-ateria voi tulla kysymykseen. Treenin aikana voidaan käydä tuomitsematonta ja myötäelävää keskustelua eilisillan tapahtumista. Jos on vaarana että tapahtumien kertaaminen kuitenkin ylikuormittaa treenaajan aivokapasiteettia suhteettoman paljon, voidaan yksinkertaisesti pitäytyä seuraavanlaisissa voimalauseissa:” Joskus on ihan OK ottaa ilo vähän rajummin irti.” ; ”Ei ole sinun syysi, että unohdit että nyt meni jo neljäs pullo kuohuviiniä”; ”Mutta ehei! ei tietenkään ole kohteliasta kieltäytyä ystävän tarjoamasta yömyssystä!”.
3 Suklaavenyttely. 
Lihashuolto on tärkeä osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kunnon suklaavenyttely viimeistelee rankan harjoitusputken. Harjoitetta varten tarvitset suklaalevyn, konvehtirasian tai laadukkaan tryffelisekoituksen. Tämä harjoitus toimii samalla periaatteella kuin karkkijumppa, mutta tehojen on oltava huomattavasti matalammat: nyt on nimittäin tarkoituksena palautua! Valitse korkeintaan yksi ruumiinosa, joka tarvitsee venytystä. Kurota valitsemaasi osaa kohti alustaa, jolla suklaa lepää. Nauti runsain mitoin suklaata koko venytyksen ajan.
Näiden harjoitteiden paras puoli on välitön palaute ja hyöty. Karkkikasa, hampurilaisateria tai suklaalevy antavat heti hyvänolontunteen, joka leviää koko ruumiseen ja antaa arjen rasituksissa kolhiintuneelle sielulle ja ryytyneelle ruumiille sitä, mitä ne eniten huutavat.
”Mēns sāna in corpore sānō” eli terve sielu terveessä ruumiissajulisti jo kuulu ajattelija Juvenalis ruumiinkulttuuria ihannoivassa antiikin Roomassa, jossa laiskuus, mässäily, irstailu ja juopottelu olivat vasta arvossaan!

Kommentit